2016

Nu börjar det bli tradition! Canimus genomförde lördagen den 10 december sin andra julkonsert i Grisslehamns Kapell.

Roliga och underliga, traditionella och vackra sånger, stundtals accompagnerade av Fogdös fantastiske musiker Hans Larsson på piano och dragspel.

Till och med barnen tycktes njuta av konserten!

Vi i Canimus och hela Väddö Musiksällskap önskar er alla

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

Det fjärde traditionella Julmyset, måndagen den 6 december, bjöd på flera nya inslag. Till vänster Per Ljungström på nyckelharpa och Lotta Ström Blom på fiol, till höger Anders Lund och Malin Berglund.

Ett tjog gäster som njöt och sjöng med när Väddö Musiksällskaps egna roade och allsjöng. God skinkmacka var det också. Vi ses nästa år igen, då firar vi fem år!

Underhållaren och kryssningsvärden Mats Larsson drog fullt hus på Restaurang Ankaret den 16 okt 2016 och bjöd på en härlig mix av välkända och mindre kända stämningsfulla visor, roliga låtar och allsång. Publiken njöt och klappade fram extranummer och ville alls inte gå hem!

Ett drygt trettiotal kom till

Restaurang Ankaret lördagen den 20/11

för att njuta av Karin Liungman

accompanjerad av Toomas Tuulse.

Karin framförde mestadels egna sånger, många av dem på temat djur och natur.

En finstämd och varm blandning av

Årets Väddöbo!

Så här såg det ut på scenen i Roslagsskolans Aula när fyra Roslagskörer sjöng in drygt

30 000:-

till Världens Barn den 8 oktober.

Utöver Väddö Musiksällskaps egen kör, Canimus, medverkade Hallstaviks Kammarkör, Rådmansö Skärgårdskör och SOS-kören från Bergshamra.

Varje kör hade ett eget inslag, men när vi sjöng tillsammans var vi ca 90 sångare på scenen. Det var så mäktigt!

Nu lämnar vi i Canimus stafett-pinnen vidare till någon annan kör att arrangera nästa års konsert för Världens Barn!

Lördagen den 6 augusti var det Sjömans- och skärgårdsvisor på Sjöfartsmuseet i Väddö. Ola Pettersson underhöll tillsammans med våra egna musikanter i föreningen. Ett mycket uppskattat program!

Ungefär 200 folkmusikintresserade och folkmusiker trotsade hotande regnmoln och belönades med en strålande, blåsig eftermiddag på hembygdsgården.

Stämman kulades in av Petra Hessel, Anki Billström och Ingrid Lundén innan inmarsch och allspel tog vid, lett av Lotta Ström Blom.

Vår huvudatttraktion. Johan Hedin och Esbjörn Hazelius drog ner applåd på applåd under den timme de spelade - ja, de fick nästan inte sluta!

Program på logen och logdans stod också på programmet.

En härlig eftermiddag!

Spelmansstämma på Kista hembygdsgård 2 juli 2016

Det var trångt i Havsbadens kaffesalong när Canimus gästade den 14 maj 2016. Roligt att det är så populärt, och alltid lika roligt att kunna dra extra folk till Havsbaden!

Medan solen sakta sänkte sig över Väddö, tändes Valborgselden på Kaplansbacken. Canimus sjöng vårsånger och Charlotte Brusewitz talde om hur man tänkte om våren förr i tiden.

Många, någon trodde 400 personer, hade mött upp för att lyssna, njuta av brasan och serveras korv och kaffe.

En trevlig stund på Ankaret bjöds av trubaduren Bernt Törnblom lördagen den 16 april 2016. Han sjöng Carl Michael Bellmans sånger och epistlar i full sjuttonhundratalsmundering.

Dessutom bjöds det på både Taube, eget material och önskemusik. Och Ankaret bjöd på Bellmanspytt. Gott!

Den 13 februari 2016 hade ett tjugotal pubsugna mött upp på Väddö Musiksällskaps först visarrangemang för året. Trubaduren Mats Beckman framförde ett blandat program med bl a Robert Broberg och Povel Ramel på Restaurang Ankaret.

Trots nysnöns fall över Grisslehamn hade runt 35 personer tagit sig till Kapellet lördagen den 19 mars för att lyssna på Mats Olsson, Håkan Lundén, Gösta Lund och Lars Holmström som presenterade Evert Taube i ett program med välkända och okända sånger.

Tack, Grisslehamns Kapellförening för en fin konsertlokal, och tack, flitiga styrelsemedlemmar, för gott kaffe i pausen!

Söndagen den 10 januari sjöng Canimus

ut julen på Älmstagården.

Nu är glada julen slut, slut, slut.

Julegranen bäres ut, ut, ut.

Men till nästa år igen,

kommer han vår gamle vän,

för det har han lovat.

(Och det gör vi också!)