2017

Med värme, glögg, pepparkakor, kaffe och skinkmacka genomförde vi vårt sedvanliga Julmys på Träffpunkten i Älmsta dagen före Lucia.

Nu önskar Väddö Musiksällskap ett gott nytt 2018, fyllt av musikcaféer, spelmanstämma och andra aktiviteter.

Ett trettiotal personer avnjöt ett musikcafé med Mats Larsson och hans favoritsånger på Restaurang Ankaret lördagen den 10 november. Det blev en del Cornelis, en del Ulf Dageby och en del annat. Ett omväxlande och härligt program.

Efter att ha avnjutit julmarknad i Grisslehamn - eller Älmsta - sökte sig ett trettiotal personer In I Värmen i Grisslehamns Kapell för att avnjuta glögg, pepparkakor och Canimus' årliga julkonsert.

Nu tar kören jullov och återkommer med nya äventyr 2018.

God Jul och Gott Nytt År!

Det blev en fantastisk eftermiddag i Väddö kyrka 29 oktober 2017, då Canimus och Väddö Kyrkokör hyllade Ted Gärdestads minne. Vi fyllde kyrkan!

Ett mycket stort tack till våra tillresta musiker: Pontus Lundén på bas, nyckelharpa och melodika och Magnus Lundén på Saxofon, gitarr och cajòn och naturligtvis kyrkokörens ledare Melker Stendahl på piano (och i tenoren!). Ett stort tack också till våra sångsolister Hillevi Holgersson och Anna Kiltoft (Ge en sol) och Anki Billström (Sol, vind och vatten).

Och ett minst lika stort tack till alla fantastiska körsångare, som stått ut med alla mina jobbiga krav och långdragna repetitioner.

Sällan har jag varit så stolt och lycklig över att få dirigera en konsert!

Ingrid Lundén

Vi fyllde Ankaret också!

Lördagen den 23 september 2017 hade Väddö Musiksällskap åter en samling med alla oss som musicerar i sällskapet. Soloartiter, duos, trios, band, a capella sång, instrumentalmusik, kompad sång och till och med en för stunden alldeles nyskapad kör.

Oj, så roligt vi hade! Det gör vi om!

Söndagen den 6 augusti 2017 arrangerades den fjärde upplagan av Sjömans- och Skärgårdsvisor på Roslagens Sjöfartsmuseum.

Ett 60-tal personer hade antingen trotsat regnet eller läst på vår hemsida att föreställningen flyttat in i museets vackra båthus.

Åke Hellman och Väddö Musiksällskaps egna artister bjöd på ett varmt och varierat program och Roslagens Sjöfartsminnesförening bjöd på gott fika. Mmmm...

Spelmanstämman 2017

Vilken fantastisk 1 juli det blev! Strålande sol, massor av folk, massor av spelglada spelkvinnor och spelmän och så naturligtvis alla våra artister. Huvudnumret var förstås

Norr Om Stockholm, tre härliga unga spelkvinnor som spelar låtar efter andra spelkvinnor. I kollaget nedan ser du såväl dem som andra artister.

Vår allra yngsta stämmodeltagare 2017, Leonora

Häverö Spelmän

Norr Om Stockholm

Ålands Spelmansgille

Tobbe Ljunglöf

Roslagsvår

Söndagen den 7 maj 2017 var det kallt och blåsigt ute.

Men Canimus röster värmde publiken i Grisslehamns Kapell med ett varierat program från Beethoven till Elvis.

Så här stolt och glad är man som ledare för Väddö Musiksällskaps egen kör Canimus

Ingrid Lundén

En månghövdad publik kom för att njuta av en riktigt behaglig Valborgsmässofton. Vi underhölls av Annika Ryderborns Barn- och ungdomskör och lyssnade till Rospiggarnas Mikael Teurnbergs vårtal. Avslutade gjorde Väddö Musiksällskaps egen kör, Canimus.

Väddö Musiksällskap fyllde Medborgarhuset i Björkö på lördagen den 1 april 2017.

Musiksällskapets egna musikanter och sångare genomförde ett mycket varierat program med allt från folkmusik till jazz via visor och rock'n roll. Och publiken verkade gilla det, så det gör vi om!

Så här mycket publik kom till 2017 års första musikcafé lördag 11 februari med underhållaren Michael Blum. Ett fantatiskt program med låtar och historier

av och om Povel Ramel, Martin Ljung, Hasseåtage m fl i programmet

Från Knäppupp till Svenska Ord.