Historik


2019

Melker Stendahl, pianist, organist och tonsättare. Utbildad vid Musikhögskolan i Piteå och har haft samarbete med bl a Dalasinfoniettan, Dalateatern, många fina svenska körer och solister. Melker är bosatt på Väddö och har tidigare arbetat som organist i Väddö församling.

Christian Ericsson, violin, är uppvuxen i Stockholm. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för prof. Henryk Kowalski samt det Kongelige danske Musikkonservatorium i København för prof. Serguei Azizian och är idag en aktiv musiker med hela Skandinavien som bas.

Runt 80 personer samlades på Roslagens Sjöfartsmuseum i den soliga lördagseftermiddagen 4 augusti för att lyssna på Johan Taube (till höger).


Han bjöd på ett publikfriande program med härliga berättelser och visor från såväl släktingen Evert som många andra viskompositörer. 


Johan kommer gärna tillbaka till oss och vi välkomnar honom gärna igen! Missa inte nästa tilfälle!

I strålande sol, ibland i regn, mötte nästan 250 folkmusikälskare upp på Kista Hembygdsgård

lördagen den 29 juni.

Vi fick lyssna till Skäggmanslaget från stora scenen och Ålands spelmansgille, Häverö spelmän m fl från logen.

Det var musik i alla buskar och när regnet kom hittade några buskspelare in i Gammelgården på den vackra Kista hembygdsgård.

En så'n dag det blev! Väl mött igen nästa år, lördagen den 28 juni 2020!

Vi var några glada trädgårdsmästare som släppte spadarna trots det vackra vädret och kom till Ankaret för att lyssna till Stefan Ström och Gabriella Lindwall lördagen den 18 maj. Ett omväxlande och trevligt program med allt från visor till blues bjöds vi på!

Trots torkan blev det braständning på Kaplansbacken på Valborgsmässoafton enligt traditionen. Canimus var förstås där och sjöng och Väddö församlings nya komminister Kristina Pettersson höll vårtalet.

Varm korv och fika fanns också att tillgå i den ljumma vårkvällen. 

Nu är det vår på allvar!

Efter månader av träning och en helt fantastisk helg full av sångglädje, skratt och arbete, var det så äntligen dags. 7 april framfördes konserten med VMS kör Canimus och Mörtnäskören från Värmdö. Det blev en härlig upplevelse för både oss och publiken. Vi i Canimus hoppas på fortsatt samarbete!

Vill ni höra ett smakprov, gå in på Canimus Facebooksida.

16 mars fyllde Norrtälje Countrybrudar Haga Turistgård med en entusiastisk publik. En härlig blandning av egen musik och stora countryartisters låtar avnjöts till fika, en öl eller ett glas vin. En härlig kväll.

Tack, brudar!