2015

2015

Grisslehamns Kapell var fyllt till sista plats när musiksällskapets kör Canimus gav julkonsert lördagen 5 december 2015.

En blandning av gamla kända och nya ovanliga julsånger, helt à capella, fyllde rummet med avbrott av Tove Janssons "Granen".

En varm och härlig eftermiddagsstund!

Ingrid var en outhärdligt stolt körledare efter konserten.

Lördagen den 17 oktober 2015 fick en entusiastisk publik höra Rolf Arvidsson, sång, och Lill-Bengt Erixon, dragspel, framföra ett bejublat program på restaurang Ankaret i Älmsta. Temat för dagen var Allan Edwall och hans visor. Publiken fick bl a höra För ingenting, för kärleks skull och Far.

Spelamanstämman 2017

2015 års spelmansstämma på Kista hembygdsgård kulades in av Anki och Ingrid under strålande sol. Sedan hann spelmännen precis marschera in innan himlen öppnade sig. Som tur var, regnade det bara en liten stund och snart kunde publiken bänka sig för att lyssna till nyckelharpisterna Magnus Holmström och David Eriksson. Vacker musik och härliga berättelser underhöll den nästan 200-hövdade publiken den närmaste timmen.


Vår vackra hembygdsgård visade sig efter regnet från sin bästa sida och eftermiddagen gav fägnad både för ögat och örat: det spelades i vart och vartannat hörn och till och med sångarna fick vara med i musiken.

Såhär mycket publik drog kören Canimus till Restaurang Havsbaden i Grisslehamn 1 maj 2015. En härlig kaffebuffé serverades till körsång med ackompanjemang av Hans Larsson.


Vi hoppas få komma tillbaka!

I strålande sol och rätt stark vind tändes majbrasan på Sjöfartsmuseet på Väddö av en grupp barn med facklor i händerna. Vi sjöng för solen, för brasan, för publiken och för våren!

Tack till Roslagens Sjöfartsminnesförening för att vi får fira våren med er!

På vårt årsmöte lördagen 28 mars 2015 kunde vi förutom årsmöteshandlingar få sjunga tillsammans och till och med få en svängom med självaste ordföranden!


För mer info om verksamhetsplan och styrelsen, klicka på STYRELSE.

Lördagen den 21 mars 2015 spelade  trubduren Mats Klingtröm inför fullt hus på Haga Turistgård, med ett bejublat framförande av Dan Andessons visor. Mats inflikade också små anekdoter om Dan Andersson, som trots sitt korta liv är en gigant i den svenska vishistorien.


Mats Klingströms framträdande är ett i en serie viscféer, som hittills bjudit på Barbro Hörberg, Ulf Peder Olrog, Nils Ferlin och Cornelis Vreeswijk. Vi kommer att fortsätta "beta av" våra mest älskade visdiktare, så håll utkik under fliken Evenemang!