2018

2018

Den 4 december genomförde vi vårt traditionella Julnys på Träffpunkten i Älmsta. Gott ksffe, goda skinkmackor och härlig musik gav en skön "snart-är-det-jul"-stämning.

Vår andra stora jultradition är Canimus årliga julkonsert som framfördes i Grisslehamns Kapell den 15 december. En stolt kör levererade ett varierat program till ett trettiotal publik.

En fantastisk lördagseftermiddag fick vi uppleva med Erik Linder och hans ackompanjatör Fredric Wide. Vilken röst Erik har! Och vilket underbart program!

Ni som missade VMS Musikcafé i lördags, 17/11, se dem om ni får chansen.

Väddö Musiksällskap bjöd till Musikaliskt Öppet Hus i Medborgrhuset på Björkö lördagen den 22 september.

Många kom för att sjunga och spela och en del kom bara för att lyssna. Det blev en härlig stund med musikanter och kören Canimus.

Söndagen den 5 augusti genomfördes traditionsenligt Sjömans- och Skärgårdsvisor på Roslagens Sjöfartsmuseum.

Och i denna torra, heta sommar lyckades vi pricka in både åska och ösregn. En sån tur att vi kunde vara inne i museets fantastiskt vackra båthall!

Spelmanstämman 2018

I lä från huslängan var solen riktigt varm trots nordanvinden.

Publiken njöt av allspel och skön musik från våra artister.

På logen blev det sedan mer musik med Ålands spelmansgille och Roslagsvår m fl. Och till slut fick vi svänga våra lurviga också!

Gentlemännen från Silverbasorkestern inledde.

Sedan tog de unga herrarna från Tagelfar över. Detta var verkligen en stämma med något för alla!

Välkomna tillbaka 29 juni 2019!

Lördagen den 21 april mötte ett trettiotal publik Olle Adolphson i Björn Johanssons tappning på restaurang Ankaret. Med sig hade Björn basisten och gitarristen Lennart Ström.

Publiken fick höra ett blandat program med vackra, roliga och tänkvärda visor och några fick vi till och med sjunga med i.

Det var nästan fullt på Kaplansbacken i Älmsta, trots den kalla vinden, när vi traditionsenligt firade vårens ankomst den 30 april.

Många hade kommit för att lyssna på Årets Rospigg, Peter Hilmersson, och Väddö Musiksällskaps egen kör Canimus. Enligt publiken sjöng vi vackert (fast vi också frös)!

Årets första musikpub genomfördes söndagen den 11 mars på restaurang Ankaret och blev en publiksuccé.

Eva Lagerheim framförde Edith Piafs sånger till ackompanjemang av Lasse Zackrisson på dragspel och piano. Mellan sångerna berättade Eva om Edith Piafs dramatiska liv.